E FRUCTU ARBOR COGNOSCITUR

E fructu arbor cognoscitu
Време за четене: 7 минути

По плода познават дървото

Както вече стана известно, така споменаваната тези дни резолюция за България на комисията LIBE към ЕП, по думите на българския евродепутат от ГЕРБ и ЕНП Асим Адемов, “тази резолюция е писана и подкрепена от леви, крайно леви, т.е. комунистите в ЕП, либерали и зелените. Тази резолюция е подкрепяна и от хора, които се вдъхновяват от Сталин, Ленин, Путин. Тази резолюция се подкрепя от хора, които не подкрепиха например, резолюция за Венецуела срещу диктатора Мадуро, не подкрепиха резолюцията срещу опита на властите в Русия да убият Навални, но подкрепят такава за България. И нито ред няма в тази резолюция, c който да се каже, че този, който мачка върховенството на закона, е проруският президент Румен Радев!” “За” резолюцията са гласували 35, а с “против” – 30, a един евродепутат се е “въздържал”. От българските евродепутати в гласуването със “за” са участвали Елена Йончева и Петър Витанов от БСП, а Емил Радев от ГЕРБ и Ангел Джамбазки от ВМРО са били против. Членовете от ЕНП, в която членува ГЕРБ, са отхвърлили проекта за резолюция. Всъщност за да ви стане по-ясно за какво става въпрос – подкрепилите я евродепутати са от групите на “Социалисти и демократи”, “Обнови Европа”, “Зелените” и някои от по-малките групи. Означава, че това гласуване съвсем не може да бъде определено като “подкрепа на ЕП за протеста”, което внушаваха снощи „ораторите” на “жълтите павета. А и вероятно евродепутати със същия профил ще гласуват “за” резолюцията в идния четвъртък, след като бъде обсъдена този понеделник. Така че, нека клеветниците да не мерят със сащия аршин, бързайки да правят обобщения от името на ЕП, така както си позволяват да говорят у нас от името на „хораТА” и “нароДА”.

Видно от английския текст, стилистиката му, включваща 25 абзаца „критики” към страната ни подсказва, че испанският социалист Хуан Фернандес – председател на LIBE, е писал резолюцията под диктовката на българските депутати-клеветници. В този контекст, прав е Александър Йорданов – европедупат от СДС и ЕНП, който написа тези дни: ”Чудовищно клеветнически пасквил – проект „Кънев-Йончева”. Отврат! За първи път се сблъсквам с такава антибългарска словесна диария. Никой не е клеветил така страната ни”. И не ни е излъгал, защото в резолюцията има от “кол и въже” лъжи и измишльотини, безпринципни обобщения и “констатации”. Като например, ”изразяваме еднозначна подкрепа за народа на България в неговите легитимни искания и стремежи за справедливост, прозрачност, отчетност и демокрация”. Не, няма “народ” на Триъгълника, а има шепа марионетки на задкулисието, тълпа, която говори с езика на омразата. Няма и “легитимни искания за справедливост, прозрачност, отчетност и демокрация”. Има единствено политическо искане за оставки на законно и легитимно демократично правителство и на главния прокурор. А ако съдим от плакатите на протестиращите, има искания за излизане от ЕС и от НАТО, за народен съд… Имаше бесилки, ковчези, чували, агресия, призиви за насилие, саморазправа с органите на редa. Има издевателства над демократичните институции, медиите и на техните представители, които мислят различно от протестиращите. А от снощи има и вуду магия… Има един прокремълски президент, предложен от Москва и който е всичко друго, но не и обединител на нацията, който системно нарушава конституцията, който противопоставя гражданите с вдигнат юмрук и призовава към агресия. Но точно това няма да го прочетете в резолюцията, защото това ще означава да се препотвърди категоричното определение за протеста, който по никакъв начин не е съвместим с демокрацията.

От последния доклад на ЕК стана известно, че пpoблeми c ĸopyпциятa и въpxoвeнcтвoтo нa зaĸoнa имa в цeлия Eвpoпeйcĸи cъюз. А и бopбaтa c пopoчнитe пpaĸтиĸи дaлeч нe e пo-eфeĸтивнa в останалите cтpaни-члeнĸи, докато България следва една успешна тенденция на реформиране на правосъдната система и зacилвaнe нa бopбaтa cpeщy ĸopyпциятa и opгaнизиpaнaтa пpecтъпнocт. Правителствата на Борисов са единствените, които през тези тринадесет години, откаккто сме член на ЕС, имат действителна политическа воля това да се случва. В същото време, във въпросната резолюция преобладават безумни безпринципни обобщения, с които ни пълни ушите и тукашната безславна опозиция. Като например, “констатацията” за „значително влошаване по отношение на върховенството на закона, демокрацията и основните права“. Лошата новина за авторите на този текст е, че четейки превода му, първото, което ще се запитате е дали написаното е за България или за някоя въображаема държава? Още повече, че в резолюцията се твърдят неща, които не са нищо друго, освен обърнати факти. А и те са обратни на онова, което се случва пред очите на българските граждани и онова, което прочетохме като констатации в публикувания доклад на ЕК, касаещ спазването върховенството на закона в 27-те държави на Съюза. А и няма как да се съмняваме в тяхната обективност, знаейки, че оценките са на база прилагането на механизми за изследване, с които ЕК разполага, докато за ЕП не можем да кажем същото. Вероятно единственият източник за автора на резолюцията – председателят на LIBE, испанският социалист Хуан Фернандес, са били доносите на българските евродепутати от екипа Кънев-Йончева, публикациите, поръчани в “жълти” медии, както и фалшивите сайтове. Е, това няма как да не злепостави ЕП в очите на българския народ, който в голямата си част не е загубил разума си и може да направи разлика между истина и клевета.

Когато леви и крайно леви марионетки от площада в София мечтаят да реставрират социализЪма, и когато леви и крайно леви от ЕП говорят като от файловете на Бабикянски сайт, нещата стават още по-прозрачни. Затова спокойно мога да кажа, че тази резолюция е дискредитиращa за протестиращите. Митът, че този протест е за демокрация и внушението, че бил десен, се провалиха, тъй като профила на гласувалите за резолюцията затвърждава друго. А и няма как да си за върховенството на закона, но само ако прилагането му се отнася за другите, а когато става въпрос за теб, да го определяш като беззаконие. Целта е ясна. Чрез клеветенето на България да се удари демокрацията в страната. А индиректно се преследва кремълската рецепта за руиниране на ЕС отвътре, като се използват евродепутати-“троянски коне”. Такъв е случая с тази резолюция. В основата й е злоупотребата с ЕП – да бъде използван за рефер в предизборната кампания на леви и крайно леви в България. Aтакуването на една от страните-членки, каквато е България, може да бъде определено единствено като активно мероприятие на хибридно задкулисие. А защо точно България? Защото тук са най-многото партийКИ, обвързани с Москва, както и най-много мрежови соросоидни НПО-та, които клеветят България и работят срещу нея. Така те разбират възможността да влязат във властта – по незаконния начин и чрез улицата, а не чрез избори. Зад настоящата им тактика – уж „битка срещу корупцията”, прозира друга истина. Комунистическата олигархия се почувства застрашена от прилагането на върховенството на закона и предприе действия да защити незаконно ограбеното през Прехода. Единствено хибридното задкулисие има интерес да свали законно избраното правителство и главния прокурор, които демонстрират воля да върнат справедливостта, която българите очакваме тридесет години.

Затова в арсенала на метежниците за подмяна на истината за обществено-политическата ситуация в България са включени фалшивите новини и дезинформацията. Задействани са файтон-партийки и провалени политици от Прехода, които след като не успяха да заблудят просветените български граждани, се опитват да напряват това по отношение на евродепутатите. Целта е планираното от Кремъл, публично артикулирано преди време от Решетников, и станало популярно – “изчегъртване” на демокрацията в евроатлантическа България. Като начало – да бъде свалено законно избраното правителство на Борисов, което реализира най-успешното за целия преход управлениe. Правителство, което следва неотклонно евроатлантическия път на страната и стратегическото партньорство със САЩ, не допусна до властта БСП и ДПС. България се превърна в равноправен партньор и фактор в региона и на Балканите, незаобиколим гарант за спокойствие и стабилност на южната граница на ЕС. През тези години държавата и населените ни места се промениха до неузнаваемост. А както се казва в една латинска сентенция: ”E fructu arbor cognoscitur”, т.е. по плода познават дървото. Кой друг, ако не ние, които останахме да живеем в България – и не защото не сме имали възможност да я напуснем, най-добре знаем как се промени живота ни, какви са предизвикателствата пред нас и c какво още остава да се справим. Извървяхме дълъг път и знаем как да продължим нататък. Що се отнася до злословието и клеветниците, те не биха имали такава сила, ако глупостта не им проправяше пътя….Това не са мои думи, а Александър Дюма-баща. И е прав, защото не е нужно кой знае колко да има някой в главата си, за да обърне фактите, да им придаде различен цвят и да се намерят глупави, които да повярват. А вие помислете върху заглавието…. Предизборно време е….

error: Свържете се с автора за разрешение!!