ВОЙНАТА В УКРАЙНА ДНЕС И СЕГА*

войната в Украйна
Време за четене: 4 минути

Кога нашата армия ще тръгне в мащабно настъпление?

„Войната се проточи“, „това е война на изтощение“, „армиите преминаха към позиционни битки“, „ще има замразяване на конфликта“, „2014 г. ще се повтори“, „страните имат 6- 8 седмици за активни действия”.Т
Такива изводи от събитията на фронта могат да се чуят от някои експерти, такива мнения се чуват в чуждите медии и се изказват от наши политици. Подобни тези все по-често се чуват от украинци и от руската пропаганда. Тези мисли могат да доведат до разочарование от ситуацията и искания за по-активни действия от страна на отбранителните сили. За руснаците е важно ние и светът да говорим така по-често и да клоним към руския сценарий за края на войната – мирни преговори и фиксиране на териториални промени.
Но в действителност ситуацията е такава само на пръв поглед. И фразата „минимални промени в териториалния контрол“ не е ключова за описанието на събитията по фронтовете.
Това, че ние напредваме малко, а руснаците имат няколко километра напредък в отделни области за месец, не е важно на фона на други важни събития.
Докато предната част стои, ние:
– Ние активно унищожаваме руската логистика и не само на десния бряг на Днепър.- – Изграждаме нашата логистика за по-нататъшен потенциален напредък, така че в бъдеще да можем да се справим без разрушени прелези (мостове и железопътни релси)
– Унищожаваме складовете от БК на противника и ги принуждаваме да се намират в дълбокия тил, увеличавайки времето за доставка на боеприпаси до позицията.
– Унищожаваме техните командни пунктове.
– Унищожаваме системите за противовъздушна отбрана на руснаците, осигурявайки увеличаване на ударите на нашата авиация и на ударните безпилотни самолети.
– Установена активна работа зад вражеските линии: SSO и GUR правят невероятни неща.
– Те намалиха тила си и увеличиха фронта: Крим вече е зона на военни действия, руските гранични райони също престанаха да бъдат безопасни за окупаторите, те преместват базите си по-дълбоко в тила.
– Ние не позволяваме на руснаците да формират ударна група, ние ги принуждаваме непрекъснато да прехвърлят войски от едно направление в друго.
-Увеличихме броя на нашите обучени войници.
– Сформираме нови ударни групи.
– Увеличихме количеството необходима техника и обучаваме хора за работа с нея. Имаме много пехота без техника. Докато не се осигури бронирано прикритие, никой няма да тръгне напред.
– Изграждаме нова логистика за доставка на оръжие и БК и нейната поддръжка.
– Укрепихме многократно нашата линия на отбрана по северната граница с Руската федерация и Беларус.
– Въвеждаме нова система за използване на артилерия (HIMARS и аналози).
– Укрепваме ПВО и авиацията.
– На практика елиминираха ролята на Черноморския флот на Руската федерация. В момента могат да стрелят само с „калибри“.
– Те осигуриха вливането на валута в икономиката, около 20 милиарда долара до края на годината (износ на селскостопански продукти). Потенциално пак ще изнасяме метал, което е допълнителни 600 млн. долара.Нашите отбранителни сили стават все по-силни, отслабват врага, поддържат икономиката на страната във време на война и се подготвят за контранастъпление. Но това ще стане, когато ние сме готови, а не когато го поискат експерти, граждани или западни партньори.
Bажно е да разберем, че войната няма да свърши тук и сега, дори ако получим всичко необходимо в един момент. За да разберете кога и как, прочетете съобщенията на ГУР МОУ и Кирил Буданов**. Всички техни ключови прогнози, направени през последните шест месеца, се сбъднаха.
*Оригиналното заглавие е „Рух вперед, Коли наша армія піде у масштабний наступ?”(“Движение напред. Кога нашата армия ще тръгне в мащабно настъпление?), Cтаніслав Безушко, Zahid.net
**Кирил Алексеевич Буданов (на украински Кирило Олексійович Буданов; роден на 4 януари 1986 г.[1], Киев) е украински военачалник. Началник на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна (от 2020 г.), генерал-майор (2022 г.).
Прев. от укр.

https://zaxid.net/statti_tag50974/

error: Свържете се с автора за разрешение!!