ГОЛЯМ УСПЕХ ЗА БЪЛГАРИЯ

чакалнята на еврозоната
Време за четене: 3 минути

Голям успех за българската демокрация, евроинтеграция и за правителството начело с Бойко Борисов! Влизането ни в чакалнята на еврозоната е важна стъпка – да сме европейци не само по членство, но и по доходи. Еврозоната е територия на солидарност и взаимно подпомагане. Като част от нея, България ще може да се възползва от всички възможности и механизми. Членството ни в еврозоната не се харесва на онези, които искат България да стане евразийска държава.

Протестите от вчера са по сценарий, който цели да се създава впечатление за нестабилност в страната. Всеки има конституционнот право да протестира и да изразява свободно мнението си. Но снощи станахме свидетели как маргинални групи от граждани, ултраси, представители на криминалния контингент и платени агитки бяха използвани, за да обслужват политическите интереси на Радев, БСП, на провалени и маргинални политици от прехода – всички те, облужващи мафиотски и олигархични кръгове за упражняване на натиск върху прокуратурата и правителството. Насилието снощи беше провокирано от самия Радев чрез неговото публично говорене, служейки си с арогантни призиви за бунт и прилагане на агресия:“ Мутрите вън! Да ги изметем!“ Така той сам се олицетвори като лице на мафията и мутрите. С това той добави още няколко щриха към неговия морелен, политически и държавнически крах. Така за нас и за евроатлантическите ни партньори той стана още по-ясен – “като бял ден”, както казва народът ни.

Истината е, че правителството и българската прокуратура имат подкрепата на европейските институции и на САЩ в битката с олигархията и мафията. Тази битка е свързана с пресичането на нелегалните финансови потоци и на корупцията. Това е най-сигурния начин не само България, но и ЕС да се справи с евразийските геополитически домогвания за провокиране на разединение в Европейския съюз. Но българското правителство, политическа партия ГЕРБ и лично премиерът Бойко Борисов притежават политическа воля и са последователни в отстояването на евроатлантическия път на България. ГЕРБ решително се обявява срещу противопоставянето на едни българи на дурги, което е тактика на маргинални партийни субекти и на нереализирани кандидат-политици. ГЕРБ са за политическия дебат и реализирането на успешни политики.

Предстои ЕС да вземе важни решения, свързани с политиките и финансирането на съюза за преодоляването на последствията от кризата COVID-19. Сега не е време за безотговорни политици от разпадналата се БСП и техния комунистически “трибун” Румен Радев, които мечтаят за “пир по време на чума”. Но те са загрижени за собственото си политическо бъдеще, но не и за бъдещето на България. Когато тепърва се очакват негативите от здравната криза в нейните проявления в икономиката, много е важна активната позиция на България и лично на Бойко Борисов при вземането на европейските решения и отстояването на българския национален интерес. Важни са стабилността, осигуряване нормалното функциониране на нашата икономика в условията на COVID-19, но и приноса на всеки гражданин и единството на нацията. Изкуственото нажежаване на политическата обстановка, провокирано от т.н. провалени политици от прехода и представители на олигархични кръгове е престъпно и безотговорно. Бъдете силни!

error: Свържете се с автора за разрешение!!