ЗАЩО ПОДКРЕПЯМ ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА

Йорданка Фандъкова
Време за четене: 3 минути

Защото тя е управленец с опит, и се ръководи от законодателството и интересите на гражданите. Тя притежава капацитет да анализира и да взема решения, водена от фактите и разчетите. Притежава качества на визионер, познавайки всяко кътче в столицата и в общината, и затова може бързо да реагира на всяка ситуация. Десет години тя отстоява принципа на надграждане на резултатите. Посвети два мандата на кметската работа и придоби специален опит, който е задължителен за успешното управление на такава голяма териториална единица, каквато е Софийската община.

Защотото до тук от нея не чухми нито едно празно обещание. Наясно е с настоящите проблеми и с тези, които евентуално биха възникнали. И сега навярно всички задачи я чакат върху бюрото в кабинета на кмета, за да продължи веднага по-нататък. Притежава компетентности, познания и умения, които й позволяват “да чува” пулса на София. Но заради ентусиазма й, на нея й трябва време, време за повече свършена работа. Казвам го, не само защото името и на двете ни е Йорданка, и не само че и двете сме зодия “овен”… А защото никога не отминавам онези, чиято мисия е да служат на хората. Забелязах това нейно качество преди десет години, когато й написах писмо, веднага след като напусна министерския пост, за да стане кмет. В него й казах, че в нейно лице българското образование губи един всеотдаен министър, тъй като за краткото време успя да посее много надежди у българските учители.

Защото от оня ден Йорданка Фандъкова израстна до най-успешен български кмет. Днес тя е лидер, който служи на хората и на тяхното настояще и бъдеще. А лидерството не се измерва с това да седнеш в инвалиден стол или на столче сред двайсетина протестиращи…. Лидерствот е да добавяш всеки ден стойност в интерес на хората, като правиш живота им по-добър. Десет години тя прави точно това – всеотдайно и без излишно демонстриране! Хората имат очи, за да видят колко красива и модерна е днес българската столица. А проблеми и грешки няма само там, където е “гола поляна” или седиш със “скръстени ръце”. И няма нищо страшно в това, ако за проблемите и грешките се говори. Затова е готова да обсъди с всеки негативните аспекти на всяка идея или на нейното изпълнение.

Защото Йорданка Фандъкова притежава ценности, които й позволяват да се противопоставя на лъжите и спекулациите с подходящ набор от доказателства и изразни средства. В този смисъл убедителността й е органична, а професионализмът й може да поражда единствено доверие. Не очаквайте от нея да позволи на емоциите да надделеят над логиката при вземането на решения. Очевидно тя знае, че когато емоциите попаднат в логиката на управленското мнение, могат да станат опасни. Затова винаги изразява ясно мнение, посочва проблемите и причините, дава решенията. А това е предпоставка за надеждността на нейните практически действия.

Днес някои говорят за “промяна”. Не я търсете там, където я няма. Защото Йорданка Фандъкова работи за тази промяна вече десет години, а заедно с това – и за европейскито самочувствие на софиянци, но и на всички български граждани. В нейните мандати София се промени до неузнаваемост и се превърна в модерна и съвременна столица. За да продължи нейното управление и в бъдеще, днес нейната всеотдайност и потенциалът й имат нужда от подкрепа. Защото както самата тя каза при откриването на предизборната кампания: ”Цели се постигат с ясна посока, с решителност и със съмишленици.” Нека да дадем шанс на един човек с ясни цели и с решителност да продължи да работи за София!

error: Свържете се с автора за разрешение!!