СВЕТОВЕН ЦЕНТЪР ЗА СПОДЕЛЕНИ УСЛУГИ В СОФИЯ

център за споделени услуги
Време за четене: 2 минути

Групата на Световната банка откри Център за споделени услуги, който е втория след този в Индия. Изборът на София е висока оценка за страната ни. На откриването присъства и Шаолин Янг – Управляващ и Главен административен директор на Групата на Световната банка. Като благодари на българското правителство, лично на премиера Борисов и на министър Горанов за проявената активност в партньорството с тази световна институция, той наблегна на ролята на Центъра по отношение на споделения просперитет, корпоративната и технологична подкрепа. Не пропусна да похвали България за конкурентния IT сектор, с който разполага страната ни.

Центърът за споделени услуги се намира на територията на “София Техпарк” – първият научно-технологичен парк в България. Ще се предоставя корпоративна и технологична подкрепа за бизнес операциите на институциите от Групата на Световната банка по целия свят. Целта е по-висока ефективност на достъпа до споделени услуги и по-нататъшно сътрудничество в реално време между повече от 160 страни по света. В него ще работят голям брой IT специалисти и висококвалифицирани експерти, които ще са креативно мотивирани млади хора.

С откриването на Центъра за споделени услуги, както отбеляза Шаолин Янг, България продължава да заявява високи възможности, които са изиграли определяща роля в избора на Групата на Световната банка – мястото му да е в София. Няма съмнение, че България се утвърждава като водеща държава по пътя на технологичното бъдеще, търговските отношения и корпоративното сътрудничество. Да напомня, че през 2020-та година в българската столица ще заработи в мрежа с всички европейски компютри и единият от осемте суперкомпютри в ЕС. Шестнайсет страни от Централна и Източна Европа и Китай се споразумяха за откриването в София и на Глобален център за сътрудничество ЕС-Китай. Що се отнася до партньорството ни със Световната банка, по думите на премиера Бойко Борисов, то вече е традиционно и се разширява. Обхваща и други общи проекти, които са с голямо значение не само за България, но и за целия регион на Балканите. Експерти на Световната банка са привлечени и за наблюдение и контрол по осигуряване на прозрачност на всички големи сделки, които страната ни реализира. Очакванията за Центъра за споделени услуги са той да се утвърди и като развоен и иновационен център.

error: Свържете се с автора за разрешение!!