ФАTАЛНИЯТ КРИМСКИ МОСТ*

Кримски мост
Време за четене: 6 минути

ЗАЩО РУСНАЦИТЕ ГО ВЗРИВИХА?

Станіслав Безушко, Zahid.net

Веднага искам да направя едно важно уточнение: не Путин, като президент на Русия, воюва в Украйна и срещу украинците, а Русия, руснаците и руското правителство (колективният Путин и системата на Кремъл, която беше роденa в СССР). Спрете да приемате всички военни новини от Русия, сякаш д-р Зло от филмите на Остин Пауърс храни всички там.

Обърнете внимание поне на новия (първи) командир на всички руски окупационни войски Сергей Суровикин. Това е човек, който убиваше, крадеше, получаваше постове и титли без постижения. Той беше на висши военни длъжности, дори когато Путин беше незабележим „молец“.

Така че самият Путин е само част от системата, която цялата е гнила и готова да убива, пали градове и унищожава държави в името на собственото си обогатяване, его и извратени идеи.

Не смятам, че подкопаването на така наречения Кримски мост е операция на украинските сили за сигурност. И колкото повече информация обработвам, толкова повече се убеждавам, че това е руска спецоперация. Сигурен съм също, че камионът е гръмнал, а другите версии не са нищо повече от конспиративни теории и желание да се получи покана от медиите за ново интервю.

Първият сигнал (за мен), че това не е направено от украинските сили, беше информация от изданието „Украинска правда“ (УП). Става дума за новината, че зад операцията стои Службата за сигурност на Украйна. Първо, не вярвам, че СБУ може да организира такава операция. С цялото ми уважение към онези служители, които наистина работят и защитават, но като цяло специалната служба не е в състояние да хване предателите под носа си, а тук говорим за специална операция на вражеска територия. Не е работа дори на сепаратистите в Донецк да направят това. Второ, С такива специални операции биха се заели Главното управление на разузнаването на Министерството на отбраната и на Силите за специални операции.

Подкопаването на моста, въпреки че повдигна духа ни, не промени и няма да промени радикално ситуацията на фронта. Руснаците прехвърлят войски, техника, БК с железница. Следователно падането на платното върху автомобилната част няма да повлияе значително на логистиката. Пожарът, който беше там, не стопи пистите (Здравейте, експерти!).

По моя субективна преценка нямаше голяма паника или страх в руската пропагандна общественост и сред висшите руски пропагандисти. Напротив, обхванаха всичко подробно, описаха го, публикуваха снимки и видеоклипове, анализираха версиите.Предполагам, че веднага след взрива на руските медии са изпратени инструкции как да отразяват ситуацията. Нямаше такава оперативна реакция като в други случаи, когато наистина сме правили подобни операции.

До известна степен за пропагандната руска версиа им помогна Михайло Подоляк, съветник на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна, и UP. Спомняте си, първо Подоляк публикува следния туит:„Крим, мост, начало. Всичко незаконно трябва да бъде унищожено, всичко откраднато трябва да бъде върнато в Украйна, всичко, принадлежащо на руската окупация, трябва да бъде изгонено“.

Но по-късно той написа изясняващ, „сериозен“ пост:„Сега сериозно. FSB/PEC се опитват да изядат ръководството на Министерството на отбраната/GSH. Миг преди смяната на персонала ФСБ изпада в нокдаун: виждат експлозия на моста на Путин. Сега Министерството на отбраната ще може да обвинява ФСБ за бъдещи поражения на юг. Все още не е ясно кой е взривил моста? Напомням, че камионът е от Руската федерация.
Написаното от New York Times за СБУ като разрушител на моста не означава абсолютно нищо, защото американското издание не се позовава на ексклузивна информация, а повтаря новините на UP и руснаците.

Всички намеци на Зеленски и други официални лица или сайтове са просто информационен шум. Ние се възползвахме от ситуацията. Част от руснаците и техните военни ще се страхуват още повече от нас и това е добре. Позицията нито да потвърждавам, нито да отричам е единствено правилната.

Версията на популярния военен експерт Олег Жданов за ракетата, също е малко вероятна. Все пак нямаме ракети с такъв обсег. И щеше да е регистрирано от противовъздушната отбрана (ПВО) на руснаците.

В Интернет се разпространява и версия за водолази, заложили експлозиви под моста. Но за това те ще трябва да работят няколко седмици незабележимо за сигурността. Което е малко вероятно дори при руснаците. Най-смешната версия: украинците са използвали подводница, за да взривят моста. Това е възможно само ако призрачната подводница „Запорожие“ започне да служи в Силите за отбрана.

Кримският мост е цел, която Киев би договорил със съюзниците си. Следователно душовете в американската и британската преса биха били много по-подробни от написаното в Интернет.

За извършването на такава изключително сложна операция е било необходимо да има документи за изграждането на моста. За такава експлозия е необходимо ясно да се разбере къде трябва да избухне експлозивът. И не така, че платното падна, но в същото време опорите не бяха повредени, съседните платна не бяха повредени. А наличието на влак с гориво е някакъв невероятен късмет. И много по-подходящо би било да взривим моста на арката, за да бъде по-трудно да се възстанови.
Тази операция много напомня на експлозиите, организирани от ФСБ в края на 90-те години, които дадоха повод за втората война в Чечня. И в двата случая е използвана селитра.

Сега нека се опитаме да помислим: какво е това за Кремъл или отделни така наречени „Кремълски кули“? Според мен основната причина е да се потуши недоволството от мобилизацията, да се стимулират руснаците да подкрепят войната, да се покаже „голяма, ярка атака срещу Русия“.

Руснаците са стадо. Стадото създаде опасност на територията, която смята за своя, въпреки че всъщност детонацията е извършена в украински териториални води. Сега стадото е готово за всички решения на водача, който уверява, че ги защитава.

Друга причина е вдигането на лихвите. Така наречената военна партия стимулира всички – до последния, които не искат да се позоват на мобилизацията. Изисква се и тактически ядрен удар, и пълна мобилизация на страната.

Третата възможна причина е борбата за влияние между ФСБ и ГУР (сегашното име на Службата за държавна сигурност на въоръжените сили на Руската федерация). ФСБ беше тази, която трябваше да наблюдава войната в Украйна, но поради провал в първите седмици на пълномащабната инвазия, тя беше отстранена от първоначалните си роли. И всички направления се контролираха от Министерството на отбраната (МО). Войната е много пари, а сега с мобилизацията има възможност да се правят още повече. Сега ФСБ е изцяло отговорна за охраната на моста (според указа на Путин). Това може да е първата стъпка към обръщане на нещата в командването.

Прев от укр.
*Фатальний Кримський міст.Навіщо росіяни його підірвали?, Станіслав Безушко, Zahid.net

https://zaxid.net/statti_tag50974/

error: Свържете се с автора за разрешение!!