ПОСЛАНИЕ ДО НАШИТЕ ДЕЦА И УЧЕНИЦИ

училище за идеи
Време за четене: 3 минути

Приятели на Детски сайт на „УЧИЛИЩЕ ЗА ИДЕИ”,

Не съм ви забравила в това време на изпитание за всички – за вас. за вашите родители, за бабите и дядовците ви. Сега всички сме ученици. Сега битката с предизвикателството COVID-19 e нашето училище. Учим се да сме заедно и да си помагаме! Учим се да опазим нашето здраве и нашия живот. Този път е друго – правим го, за да опазим здравето и живота и на другите.

Много пъти от страницата “Училище за идеи” в “Детски сайт” на библиотека “Родина” сме говорили за ценностите в нашия живот и за онова, което е важно, за да направим живота си смислен. Сега е време да покажете, че сте го разбрали. Разчитам на вас, защото имате възможност да покажете колко много цените ученето. Погледнете на него с променено отношение. Приложете вашите умения да се справяте с новите технологии, като ги използвайте за комуникация, която този път има голямо значение за вашата образователна подготовка. Защото това изпитание ни предложи нови решения за достъп до познанието – виртуалното училище. Това е голямо предизвикателство за българското училищно образование, но е и нова възможност, и смела крачка към бъдещото.

Затова бъдете отговорни в днешната ситуация. Интересувайте се един от друг и си помагайте. Споделяйте си всичко, което може да ви направи щастливи. Приемете случващото се като едно ново за вас преживяване, в което можете да бъдете повече време у дома и заедно с вашите родители, и онлайн с учителите и с приятели. Те са вашата компания. Този е начина да гарантираме и вашето, и нашето здраве и живот. Затова трябва да спазваме правилата, защото сега най-много се нуждаем от това. Покажете, че можете да сте дисциплинирани. Искайте това и от вашите родители, баби и дядовци! И вместо да си казвате, че спазването на правилата не е ваш проблем, надявам се след прочетеното до тук, ще си кажете: “Не, това е и мой проблем!

Приятели, вашите учители знаят, че всеки човек се справя по-добре със своите задължения, ако бъде мотивиран и вдъхновяван. Съветвам ви да се вслушвате в техните съвети и послания. Съобразявайте се с техните изисквания! Зарадвайте ги, и им дайте възможност да се гордеят с вас! Не забравяйте, че и те имат нужда от подкрепа. Вие с тях сте екип, на който разчита нашето общо Бъдеще. Ще отмине всичко, ще има край и за това изпитание. Затова от сега трябва да мислим за утрешния ден, защото имаме да свършим още толкова много важни неща.

Бъдете съпричастни към това, което правим всички – да сме дисциплинирани и отговорни. И знайте, че това се цени много и може да се превърне в източник на вашето самочувствие. И помнете, че когато хората съпреживяват нещо заедно, те имат общи спомени, трупат общи знания и обща мъдрост. Аз знам, че след това изпитание вие ще сте пораснали и ще стe станали по-мъдри.

error: Свържете се с автора за разрешение!!