ПОРТРЕТ НА ЕДИН СЪВРЕМЕНЕН ДЕБИЛ

съвременен дебил
Време за четене: < 1 минута

Той ненавижда народа, защото навярно не обича себе си. Има слабост да натрапва субективното си отношение, чийто израз е най-често презрението – инструмент  да посява съмнение в ценностите ни.

Той е настъпателен в намерението си да пръска мрак и безнадеждност. Използва всяка възможност, за да внуши  на околните собствената си антипатия към света и към всичко, свързано с човека и с общността.

Той обича да се упражнява в заличаване на доброто. Между другото, за него то май не съществува. А ако все пак срещне някой добър човек, би погледнал на него като на реалия, която непременно ще поиска да го провокира.

Той не забелязва, ако някой полага усилия в името на подредения ни живот. Целта му е, ако може и нас да приучи да не го забелязваме. Затова така преднамерено посяга и на малкото неща, които все още могат да ни обединят като нация.

Той имитира врачка, която ще се опита да ви спре на улицата, за да привлече вниманиетови със стряскаща прогноза за глобален апокалипсис, който ще унищожи България, цяла Европа и  света.

Той „вижда” надалеч, а след всеки негов разказ за бъдещето, оставя у теб усещането за връщане към първоначалния Хаос. Известно е, че от Хаоса произлизат Мракът и Нощта, и всички неща потъват или се рушат. Затова ще е  много доволен, ако може с парче опушено стъкло да закрие светлината.

Той има навика да смесва ехидното и зловещото, уж служейки си с метафори. Защото може би, само така може да се почувства господар на Злото.

Той изглежда  емоционален инвалид, що се отнася до положителните емоции. Намръщеното му лице носи отпечатъка на най-негативните човешки изблици. Като че ли е готов във всеки един момент да ни залее с пяна – оная, която използва полицията, когато се опитва да разгони демонстрантите на площада.

Той е образован. Бог да пази децата и внуците ни, ако трябва да слушат неговото мрачно и перфидно слово!

error: Свържете се с автора за разрешение!!