ЧЕРВЕИТЕ СЕ НАХВЪРЛЯТ ВЪРХУ ДОБРИТЕ ПЛОДОВЕ

РЕЗОЛЮЦИЯТА НА LIBE
Време за четене: 5 минути

Вчера станахме свидетели как българоотстъпници и клеветници се опитаха да опозорят не само България, но и Eвропейския парламент. Имахме възможност да усетим провинционализмa в българската политика и в нейните европейски измерения. Антибългарските изказвания доказаха, че случайниците – комунистически подобия, никак не са малко в ЕП. А и тях едва ли някой ги беше чул към този момент и едва ли в родината им ги познават, но вчера те назидателно четяха написаното от българските клеветници и родоотстъпници. Същото спекулативно говорене, в което нямаше нито един факт, доказващ странните им и безпринципни обобщения.

Моето мнение е, че самото допускане на резолюцията на LIBE, която се основава на лъжи и е плод на политическо и междупартийно съглашателство, е резил за европейския парламентаризъм. Допускането на подобен спекулативен текст, съдържащ недоказани 25 абзаца срещу България до обсъждане в парламентарна зала, е удар срещу така прокламираното върховенство на закона. Противоречивите чувства у европейския български гражданин оттук-нататък произтичат от факта, че ЕП се използва като инструмент и като рефер в една безпринципна предизброрна кампания в една от страните-членки на ЕС. Подобно инструментализиране е чиста проба злоупотреба с Европейския парламент и с доверието на европейските избиратели. Осланянето на вътрешна клеветническа кампания, разгърната в рамките на една предизборна борба, която разчита на неетични средтва за опозоряване на политическия опонент, започва да заприличва на познатата хибридна външна намеса от страна на Русия по отношение на ЕС и на САЩ.

Беше унизително да слушамe т. н. европейски депутати – представители на леви, крайно леви, зелени и либерали, които по нищо не се различаваха по “ценностна” същност от българските клеветници. Те говореха буквални лъжи и сякаш четяха “жълти” страници от също толкова “жълти” медии и Бабикянски сайтове. Това не беше дебат за истината, а компроматно говорене за нейното обръщане. Затова българските граждани трябва да запомнят този ден като ден на голямото им разочарование, че това може да се случва в ЕП. Защото едва ли има друга държава-членка, която в годините на управлението на ГЕРБ да работи така координирано с ЕК и с ЕП. През това време извървяхме истинския път към правовата държава, като правителството предприе много реформи в съдебната система и действия по прилагането върховенството на закона. „България е страна, която извървя доста път и ѝ остава още доста да извърви. Младите искат бързо да се случват нещата и това е добре. Какви са фактите за България? Българите трябва да се гордеят с това, което са постигнали. А щом говорим за правовата държава, значи демокрацията функционира”, отбеляза в своето изказване Манфред Вебер – председател на Групата на ЕНП в ЕП, защитавайки българските власти.“Правителството и парламентът са избрани от народа, защо трябва да се разпускат. Правителства не се сменят с демонстрации, а на честни избори и това ще стане през март. Бойко Борисов е лидер на едно проевропейско правителство. Има много работа, но България е на прав път, подчерта германецът.

Вчера стана ясен и още един факт – съглашателската антибългарска коалиция между БСП, ДПС и ДБ. Това са трите партии в България, които заради тяснопартийни интереси са готови да обърнат посоката на напредъка ни. Те тръгнаха срещу българските избиратели, които са ги изпратили да защитават нашите национални интереси. Но след като не успяха да изманипулират българските граждани, като ги привлекат на своя страна в организираната от тях предизборна компроматна война срещу управлението и срещу ГЕРБ, те прибягнаха до злоупотреба с Европейския парламент и с доверието на българските граждани, които са ги изпратили там. Най-точно тази теза бе изразена и от Андрей Новаков – евродепутат от ГЕРБ и ЕНП: ”За Бога, трябва да има някакви граници!“, възмути се той от българските си колеги, които инициираха дебата и направиха антибългарски изказвания по време на това обсъждане. “Всички искаме независима съдебна система, но за това са нужни общи усилия, в които вие не участвате. Няма да се получи чрез смяната на едно правителство с друго. ЕП не може да се ползва за партийни битки. Още по-лошо – за нечий стремеж да дойде на власт без да е избран. Всяка позиция, че редовно правителство трябва да си тръгне преди изборите, е признание, че не можете да ги спечелите. Правителствата идват и си отиват, но хората остават. И с подобни дебати няма да спечелите доверието им. Ще се оправим, когато спрем да изнасяме проблемите навън и започнем да ги решаваме сами. България над всичко!“, завърши той своето изказване.

Тази клевета срещу България, инициирана от безродници е твърде мръсна и нелепа, за да я пренебрегнем и отминем с мълчание. Тя е последното издихание на комунистичеките опити да се атакува демокрацията и правовата държава. Комунистите – във всичките им превъплъщения, уплашени от прилагането най-накрая на върховенството на закона в дългия български преход, решиха да обърнат стрелката с клеветничество пред Европа. Но от опит знаем, че клеветата обикновено нанася удари на достойните, така както, според Джанатан Суифт, червеите предпочитат да се нахвърлят на добрите плодове. Затова най-добрият отговор на клеветата е като я презрем и продължим нататък. А най-силното оръжие срещу нея е истината. Истината, която всеки ден трябва да повтаряме, защото тя е пред очите ни. Време е да кажем силно, че всичко е единствено в нашите ръце, а клеветниците от антибългарската коалиция БСП, ДПС, ДБ и техните сателити, които работят срещу напредъка на България и националните й интереси, трябва да бъдат изолирани на следващите парламентарни избори с вота на просветените български граждани.

error: Свържете се с автора за разрешение!!