ПРАВО В ДЕСЕТКАТА!

Време за четене: 3 минути

Издигането на професор Габровски за кандидат за премиер с мандата на първата политическа сила ГЕРБ-СДС в тази конкретна обществено-политическа ситуация е най-подходящият избор и само доказва зрялото отношение на партията на Борисов към спешното сформиране на редовно правителство и неотложното решаване на всички проблеми, които ни докара управлението на Четворната коалиция..С тази кандидатура се затвърждава процеса на идентифициране на ПП ГЕРБ с подкрепата на умни и доказали се в обществото представители, които притежават висока експертиза в своята област. Така че професор Габровски е още един щрих към тази тенденция, която е и част от обновителните промени вътре в самата партия.

Като първа публична изява в това му качество, днес професор Габровски демонстрира точност на изказа, синтезирано и в няколко минути, успя да диагностицира пред журналистите патологичните проявления на политическата ситуация, в която се намира държавата ни. България има нужда точно от такъв министър-председател, който ще успее да приложи в управлението на държавата притежаваните от него умения и натрупан опит в областта на неврохирургията. Защото както и в неврохирургията, управлението на държавата изисква специфични познания, точни хирургически умения при справяне с кризите и негативните им проявления, тяхната адекватна диагностика и преценка при вземане на решения, които са от компетентността на правителството.

Както неврохирургията, и политиката е преди всичко познание и професионални умения. Кой друг освен един водещ и доказал се неврохирург може да знае по-добре кога един жив организъм, какъвто е и обществото, може да съхрани здравето си и да функционира в кондиция? Затова и този път Борисов уцели десетката! Изборът на професор Габровски е знак към обществото за нова политическа формула на правителство, което да ни извади от кризите, да успокои всички и да ни върне към нормалността. Няма значение дали този мандат ще успее, но моята оценка е, че тези, които няма да гласуват за неговото реализиране, отсега да знаят, че в очите на избирателите те ще са от онези, които са загубили ….

Няма да го оценят политическите джуджета, десарите и маргиналите със самочувствие на всезнайковци. Имам обяснение – при вида на Великан в експертизата, те започват да се гневят, защото както казва една китайска мъдрост – в главите на малките хора има само нерви. Значи те спешно имат нужда от нервохирург. Държавата ни има нужда от лечение, за което по всяка вероятност ще са нужни време и хора с експертиза. Колкото по-рано го направим, толкова по-добре. Затова „по-далече от политическото говорене и по-близо до експертизата”, съгласна съм с професор Габровски.

<< Иначе националното самоопозоряване вече започна….

error: Свържете се с автора за разрешение!!