ЗА “НАКОЛЕНКИТЕ”

протестите срещу Гешев
Време за четене: 2 минути

Снощи протестиращите срещу назначаването на Гешев за главен прокурор на РБ… коленичили! Първата ми реакция беше да кажа: “Стига с тези платени пърформанси!” Но случаят вече е извън регламента за нормално политическо поведение. По този повод смятам, че обществен толеранс не е необходим, когато става въпрос за хора, изпаднали в транс и пълна липса на самоконтрол, предизвикан от страха по прилагане на закона.

Кога тези самозванци с амбиция да ни поучават ще разберат, че “мисията” им не е да са наши ментори, чието любимо занимание е да се заиграват с демокрацията. Трябва да се сложи край на това либерално ляво, на което представители са те, защото определено става дума за несвойственото за демокрацията – мъгляво софийско малцинство да се опитва да ни се натрапва като някакъв глобален играч в българската политика. Защото става дума за шепа хора, които по думите на Гешев, са уплашени от прилагането на закона, и всеки път мобилизират 50-100 човека, опитвайки се да напомнят колко са “важни” и колко са “фактор” И докато за целта БСП обикновено организират автобусен туризъм, то тези от ДеБъ, го правят с пърформънси – утвърдили се като тяхно любимо улично занимание.

По всяка вероятност, за тези хора, представящи себе си за политици, българската политика е тарикатлък и измама. Няма срам. Няма политическа култура, няма и правила. Нищо не изглежда истинско с тези техни улични “спектакли”, които отдавна се възприемат от обществото като “направени за мен”, както се казва в една реклама. А сега след “наколенките” става ясно едно – колкото е по-унизително, толкова е по-надеждно. Дали наистина не осъзнават, че отдавна са “изсушени” и компрометирани – и политически, и ценностно. И все по-незабележими и… все по-излишни….

error: Свържете се с автора за разрешение!!