ДА СЕ ПОКАЧВА В КАЧЕСТВО, ЗА ДА СТАВА ПО-ДОБРЕ

национална среща на ГЕРБ
Време за четене: 4 минути

Днес ГЕРБ организира национална среща с новоизбраните кметове на последните местни избори. На нея присъства президента на България Росен Плевнелиев (2012-2017), председателят на партията Бойко Борисов, от СДС Румен Христов и Илия Лазаров, ръководствата на двете партии, членове на правителството, евродепутати, и всичките 140 кметове на общини – с 10 повече спрямо 2015-та година. Към рекапитулацията можем да добавим и 163 общини, в които ГЕРБ има мнозинство, 1807 общински съветници, от които 80 са новоизбрани. ГЕРБ е първа политическа сила, а БСП – трета. Картата на България е “синя” с оглед победата в областните центрове.

ГРАДИМ И НАДГРАЖАМЕ. Към присъстващите се обърна и президентът Росен Плевнелиев, който определи победата на ГЕРБ като разгромяваща. Той припомни, че от 2006-та година до сега партията печели доверието на всички избори без последните за президент. “Доверие лесно се дава и лесно се губи. Работете за доверие всеки ден.“ Плевнелиев не спести истината за онези, които днес говорят за “диктатура и авторитарна власт” – същите, които мълчат и до днес не са дали оценка на комунистическия тоталитарен режим, което доказва фактическата им зависимост от него.” Те са същите и които днес говорят за изборни манипулации – Радев, Нинова, Манолова, Трифонов, а самите те са участници в най-голямата изборна афера “Костинброд”. Същите тези хора не са дали нито едно работещо решение, а Радев не спира да громи Народното събрание. Що се отнася до т.н. “градска десница”, Плевнелиев беше категоричен: ”Те не само трябва да си подадат оставките, но и да си изберат Мая Манолова, за да стане ясно Кой Кой е.” Обръщайки се към всички, той припомни за един от първите слогани на ГЕРБ: „Градим и надграждаме“, и завърши с обобщението, че “ГЕРБ създаде здрави фундаменти на всички нива. Останете заедно, защото имате, защото имаме мисия и ще продължим заедно.”

КОАЛИЦИЯТА ГЕРБ-СДС Е ОСЪЗНАТА, ЛОГИЧНА, ДЯСНА И ТРАЙНА. Румен Христов – председател на СДС, поздрави всички за изборната победа, “с което бе доказано, че десницата е първа политичсека сила. А можехме ли тук да бъдем повече? – запита той. Но вината не е на ГЕРБ и на СДС, че ДБ подкрепиха БСП и показаха идеология, различна от нашата. Резултатите ни амбицират, за да продължим България да остане дясна. БСП не е алтернатива. Картата на България и “синя”. А Илия Лазаров – секретар на СДС, увери присъстващите, че “коалицията на ГЕРБ и СДС е осъзната, логична, дясна и трайна. Аз работя за това. Това може да спаси България от хаоса.”

ДА СЕ ПОКАЧВА В КАЧЕСТВО, ЗА ДА СТАВА ПО-ДОБРЕ. Бойко Борисов – председател на ГЕРБ и премиер на РБ, сочейки всичките 140 кметове, започна с думите:”Ето как изглежда “пропукването” в ГЕРБ, ако тези хора излязат навън, ще е един голям протест.” После благодари на всички, напомняйки на онези, които много се вълнуват от “загубата” на ГЕРБ, че освен Благоевград и Русе, има толкова много други градове и общини, в които партията е победила. Похвали Хасково, чийто резултат е най-истинската реабилитация на Делян Добрев, атакуван несправедливо от БСП и от Йончева, защото хората знаят истината. Отхвърляйки обвиненията за нечестни избори, и той като президента Плевнелиев припомни за “Костинбродската афера, а и за давността, която не е изтекла…

По повод поведението на т.н. “десница” той беше особено разобличителен:”Те не са десница, защото са деца и внуци на червената номенклатура….Това не е “градска десница”, а е опозиция, която е била вътре в БКП.” Той не пропусна да обясни и кога атаките срещу ГЕРБ са се засилили най-много – “когато почти купихме “Грипен” и реално затвърдихме евроатлантическата посока на България. Най-много ги вбеси, когато за първи път вложихме такива усилия за газопровода с Гърция, а в момента се строи и с Турция, Сърбия…Това са новите магистрали…Изпищяха и когато хванахме за шпионаж няколко човека….И тогава …отидоха при Мая Манолова.”

Опроверга и обвиненията за ромския вот, като защити тази част от българскотото население, по отношение на което ГЕРБ провежда политики, свързани с откриването на работни места и връщане на 50 000 техни деца в училище, за да се образоват, а не да крадат. Като аргумент не пропусна да цитира факти от вота за президента Радев, визирайки обвиненията за подкрепата на ромите. Благодари и на мюсюлманското население в смесените райони, че са подкрепили ГЕРБ. За коалицията с ГЕРБ каза, че резултатите са добри и това означава, че отношенията имат бъдеще. “ Ние сме две различни партии, но синият цвят ни задължава, а ценностите ни обединяват.

В заключение Бойко Борисов се обърна с конкретно пожелание към кметовете:”Трябва да сте много добри и прозрачни. Хората да видят, че милеете за тях. Да се покачва в качество, за да става по-добре.”

error: Свържете се с автора за разрешение!!