КРЕДИТИ ЗА МЛАДИ ФЕРМЕРИ

кредити за млади фермери
Време за четене: < 1 минута

# Eвропейската комисия стартира план за отпускане на по-евтини кредити за млади фермери. Размерът на пакета е до един милиард евро. Според комисаря по земеделието Фил Хоган, “достъпът до финансиране е от решаващо значение и често е пречка за младите хора, които искат да се присъединят към професията.” Това е една сериозна подкрепа за европейските земеделски производители под 40-годишна възраст, предвид на това, че „банките са отхвърлили 27% от заявленията за кредит, подадени от млади фермери от ЕС през 2017 г., в сравнение с едва 9% за по-възрастните кандидати.”

28-те държави-членки на ЕС ще предложат на младите земеделски производители по-ниски лихвени проценти, петгодишен мораториум върху изплащанията и след това до 15 години, за да изплатят целия заем. Схемата позволява и гъвкавост при по-трудни времена, като предлага гратисни периоди от няколко месеца.

Европейската комисия и Европейската инвестиционна банка искат банките да съчетаят кредитите, като общата сума да достигне два милиарда евро.

error: Свържете се с автора за разрешение!!