ЗА КОРОЯДИТЕ И ЗА ХОРАТА

за короядите и за хората
Време за четене: 3 минути

Нали знаете – короядите са напаст! Те не просто нападат дърветата, а ги унищожават. Унищожават цели гори, преследвайки жертвите – все живи дървета. Иначе короядът е бръмбар, който даже няма хобот, но всява ужас. Аз не знам дали “зелените” не са спечелили някой проект и за това “сладко” бръмбарче… Но сега имам предвид “короядите”, които поради порочността на тяхната душевност искат да ни водят към разрухата. Вандализмът им е – с камъни или с фейк, да се възползват от свободата. Но неограничена свобода няма, защото тя винаги има граници – границите на закона и на правилата. Обратното – по нашенски, се нарича сЛободия. А и откъде днешните вандали да знаят, че да се самоограничаваш във вандалски действия по време на пандемия е израз и на цивилизованост.

След вчерашния брифинг на НОЩ веднага тръгнаха “короядите”, за да оМАСКАрят всичко. А около тях винаги се сплотяват мърморковци и недоволни, които до вчера горяха маските, а днес казват, че мерките са закъснели, несправедливи, ще ги разорят. Отнемали им от правата, пренебрегвайки факта, че преди тях е опазването на живота – техния и нашия. Но те не просто са готови да нападат всеки, те искат да го унищожат. И предпочитанията им са същите като на бръмбарите-корояди – да атакуват живите дървета. А това са хората, които винаги са стъпили здраво на земята и никога не губят връзка с реалността. От тях най-много днес има нужда нацията и държавата ни. От тях, а не от онези, които след брифинга – чули-недочули, разбрали-недоразбрали, побързаха с фейкове да цапат информационната среда. Те наистина са като короядите. И за тях не са важни даже броят на жертвите от коронавируса, важно е да правят политически поразии и да вървят срещу държавата. Правят го само заради конюктурни политически интереси.

Днес много са забравили или се боят от такива прости думи като милосърдие и доброта, състрадание и съпричастност, благодарност и солидарност…. човещина. Други отдавна не вярват в тези стари добри думи и затова не умеят, а и не знаят как да им служат. В същото време, колкото повече са “короядите”, толкова светът става все по-болен. Затова винаги трябва да има и едни други хора, които да им се противопоставят като пчелите-войници пред прага на пчелния кошер. Те са тези, които притежават силата да съхранят и да спрат поругаването на нашите ценности, за да ни направят по-добри и по-силни. Остава само да се огледате и да им повярвате. Това е единственият начин да бъде спряно настъплението на “короядите”.

Прочетох, че короядът не напада единствено здравите и силни дървета? Затова сме длъжни да направим това усилие, към което ни призова министър Ангелов:” Ние не налагаме локдаун, вярваме, че заедно ще го наложим. Така и вие ще станете герои в домовете си… Защото само живите хора могат да вдигнат една държава. Няколко седмици дисциплина, ще спасят хиляди човешки животи”. Трябва да опазим “гората” и държавата от всеки опит на “короядите” да рушат, разколебавайки ни в ценностите, без които не можe да оцелява нито един народ – единение, съпричастност, взаимна подкрепа, дисциплина и кураж, за да преминем през предизвикателствата на коронавируса.

Дано да сте ме разбрали….

error: Свържете се с автора за разрешение!!