ЕВРОПА В НАШИЯ ДОМ

Европа в нашия дом
Време за четене: 2 минути

# ГЕРБ отчете резултатите от реализирания през последните няколко месеца граждански диалог “Европа в нашия дом”. Инициативата стартира през февруари т.г. във Велико Търново. В нея се включиха всички областни центрове, а участниците бяха представители на образованието, бизнеса, местната, изпълнителната и законодателната власт, както и много граждани. Целта на инициативата е да получат знак, който управляващата партия и правителството да анализират като резултат от провежданите политики, реализирани с европейски и нацонален финансов ресурс.

Форумът бе открит от Цветан Цветанов – заместник-председателят на ГЕРБ, който наблегна на принадлежността на България към ЕС като необратим процес. Експозета върху отделните платформи направиха министри и заместник-министри от правителството, депутати. Като безспорни приоритети бяха посочени успешните политики в образованието, инфраструктурните проекти и рехабилитацията на пътищата, ВиК мрежата и пречиствателните съоръжения, подобряване на питейните услуги, тол системата, енергийната ефективност, образователната и социалната инфраструктура, обществения транспорт, средата в населените места, спешната помощ и други. Впечатлваща е целенасочената политика по изпълнение на поетите ангажименти за образованието с наблягане на най-важните компоненти – учителския труд и двойното увеличение на заплатитев сектора, обхват и задържанет на учениците, професоналното и приобщаващо образование, дуалното обучение и връзките с бизнеса, инвестициите в кабинетното обучение по природни науки и постигане на общ просперитет в крайния продукт – придобиването на ключови умения и основополагащи знания.

В последния момент във форума се включи и председателят на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов. Той подкрепи министрите и депутатите и зарадва всички с решението на правителството да бъдат отпуснати допълнително 20 млн за закупуването на нови автобуси и още толкова за интерактивното кабинетно обучение по природни науки. Информира присъстващите и за началото на дейности по нови отсечки от националната пътна инфраструктура. Типично в неговия стил, той не пропусна да жегне опозицията и президента, не по косвен начин, а директно, атакувайки “чеверме социалистите” и “обединителят на нацията”, т.н. президент, които според него, разчитат единствено на “късата памет” и на необразованите хора.

error: Свържете се с автора за разрешение!!