ТОВА СА ТЕ

евролистата на бсп
Време за четене: 5 минути

Няма вече никакво съмнение, че с този състав на евролистата си, БСП ни отдалечава от европейските ценности. Не случайно преди време написах: ”Евролистата на БСП е опасна за вашето ценностно здраве. Не използвай сега и в бъдеще!” И не сгреших, защото партията на Нинова определено се завръща към болшевишките си корени. Цялата сага около съставянето на евролистата, дори загърбването на основните демократични принципи на вътрешнопартиен организационне живот, затвърди това впечатление. Тази партия отдавна е загърбила лявата идея. Няма да сгреша, ако повторя неотдавна казаното от социолога Татяна Боруджиева: ”В момента БСП се управлява от хора, които споделят идеите на националсоциализма. Да говориш за силна държава – това не е цел, а средство, за да постигнеш другите цели. Само при Хитлер силната държава е цел”, аргументира се тя. По думите й, интересното в евролистата на БСП е, че ръководството на БСП е вкарало антиевропейски говорещи хора.

Чухме Корнелия Нинова да казва: „Разликата с другите партии е, че другите партии не искат държавата да се подреди. Дайте ни шанс, да направим промяната, да видим дали ще го направим. Искаме да ни повярват хората.“ Горката! Колко е искрена! Иска да им дадем шанс, за да видим дали щели да могат да направят промяната. Все едно ни казва: ”Вече нали сте забравили всичко онова, което сме ви сторили – глада и мизерията, банковите фалити, разбойническата приватизация, която напълни само нашите джобове… Няма значение къде днес са “Техноимпекс” и другите… Дайте ни шанс да ви ограбим отново!” Щели да възстановят икономиката и производството, образованието, здравеопазването, правосъдието и равенството пред закона. Ама как ще го направите? С “Визия”-та ли? С нея ли ще започне, по думите й, „истинското възстановяване на нашата страна и връщането на нейното достойнство пред Европа”. Опазил ни Господ от подобна мечта – БСП да ни върне достойнството! Погинали сме – за кой ли път при управлението им!

БСП са антиевропейци и аматьори, опасни илюзионисти. И знаейки това, не бива да им се доверяваме. Но това са те! Такава е и тяхната евролиста – с водач, кoйто е обвиняем, аматьори, антиевропейци, член на Виденовото правителство, довело страната до фалит, ДС-ари, председател на ПЕС и защитник на Истанбулската конвенция и мигрантския пакт… И всички са си “наточили зъбите” да петнят имиджа на страната ни и правителството от трибуната на Европейския парламент. Как? Като спекулират с фалшиви новини, с изфабрикувани факти и режисирани скандали. Наистина тяхната евролиста, по определението на Коритаров, “е едно откровение за БСП, направено от самата БСП.” И е точно така! Това са те!

„Можем да поставим началото на промяната на модела, в който 30 години политици и икономически кръгове, олигарси са заедно, единствено за личния си интерес и срещу интереса на народа.” Това пак е част от изявление на Нинова. И то спокойно може да бъде прието като още едно откровение за “червения” елит. Лошото е, че поставени в изолатора, те толкова са се настървили за властта, че са загубили всяка ориентация за това как изглеждат в очите на избирателите. Като например, да говориш за революция на доходите на хората, а да си обвиняем за пране на пари, или да си част от участниците в разграбването на КТБ, да демонстрираш имотно състояние, което поражда съмнения за доходите.

Неотдавна в „Свободна зона“ по ТВ Европа, финансовият анализатор Кольо Парамов заяви, че от 2001 г. до 2010 г., по време на управлението на НДСВ, ДПС и БСП от държавата са изчезнали 24 млрд. долара, които са отишли в офшорни сметки. Парамов призова социалистите да разкажат за тези средства, които са се изпарили по времето на тогавашния им лидер Сергей Станишев, който беше премиер с тройната коалиция. Парамов допълни, че докато президентът на ПЕС е управлявал страната, са създадени над 4000 офшорки в чужбина, в които са изтичали чрез заменки и други схеми държавни средства. Парамов нарече това огромен грабеж, който е извършен за десет години от правителствата на Сакскобурготски, Доган и Станишев.

На Чърчил принадлежат думите: „След Втората световна война народите трябваше да избират между хляба и демокрацията. Тези, които избраха демокрацията, днес ядат триста вида хляб. Тези, които избраха хляба, днес нямат ни хляб, ни демокрация.“ Днес БСП отново обещава хляб и еднаква минимална европейска заплата. Как бе, госпожо? Не знаете ли, че икономиките продължават да са национални и затова ядем толкова, колкото произвеждаме. Много усилия трябваха на ГЕРБ през последните десетина години, за да излезем от ада, в който ни оставяха всеки път социалистическите управления. Ние добре знаем защо до днес не можем да усетим положителните тенденции на растежа върху подобряването на социалното ни положение – то не беше “Цанков камък”, “Белене”, американски централи…

БСП не може да се включи в дебата за европейския дневен ред като проекция на нашия национален интерес. Това би означавало да признае всичко сторено от сегашното управление. Затова тя е предприела тактиката на нелегалното присъствие. Вече трети месец депутатите й не работят в парламента, навярно отдадени на конспиративна дейност, но получавайки една трета от заплатата си. Публичните й изяви, които се целят единствено в ГЕРБ и управлението, напълно съответстват на признанието на техния дворцов социолог Райчев:”БСП не иска европейсски политики, а свалянето на правителството на Бойко Борисов.” E, ако и това не е откровение! Сега разбирате ли защо толкова провинциално искат да ни затворят в някакви измислени от тях скандали за тераси и асансьори, докато те се ежат с имоти за милиони? Затова и неприсъствието на социалистите в предизборната кампания повтаря тактиката на президентската им кампания, защото знаят колко са уязвими в това, в което се опитват да обвинят ГЕРБ. Иначе били много “ярки”, атакувайки правителството и ГЕРБ пред аудиторията на онези обикновени хорица, за които БСП продължава да е “БеСиПе-ту”… Но отдавна БСП не е БеСиПе-ту…

error: Свържете се с автора за разрешение!!