МАРИЯ ГАБРИЕЛ – ЕДНА ОТ НАЙ-ВЛИЯТЕЛНИТЕ ЖЕНИ В КИБЕРСИГУРНОСТТА

еврокомисар мария габриел
Време за четене: 2 минути

“Чест е да бъда отличена за една от 50-те най-влиятелни жени в киберсигурността в Европа за 2019 година в класацията на водещото европейско списание за киберсигурност #SCmagazineUK”, признава българският еврокомисар Мария Габриел.

Мария Габриел е нашето момиче, което не спира да ни удивлява. Това е признание за енергията, с която превзема европейската политика. Защото аз смятам, че Мария има бъдеще на политик, който добре знае пътя, по който Европа трябва да върви през следващите години. Киберсигурността е тема, която според нея, “в днешната цифрова ера засяга всеки един от нас”. И продължава: ”За две години постигнахме много. Вече имаме европейска стратегия за киберсигурност, имаме по-силна европейска агенция за киберсигурност, както и първата рамка за сертифициране на продукти и услуги. Мрежата от центрове за компетентност в държавите членки и европейски център за киберсигурност, който предстои да създадем, също са ключови елементи на стратегията. През януари стартирах и кампания за повече жени в сектора на киберсигурността. Затова приемам включването ми в тази престижна класация като признание за свършеното, но и като отговорност да надграждаме. А жените имат талант, знания и експертен опит, чрез които могат да допринесат много за европейската киберсигурност, ако им се даде шанс.”

Списанието #SCmagazineUK” е утвърдено в европейската медийна индустрия. То предоставя информационни ресурси за специалисти по киберсигурност, които се нуждаят от знания относно стратегиите, както и от най-добрите практики за защита на данните, правителствените разпоредби и съвременните технологии за IT сигурност. С годишните си класации, изданието признава постиженията на личности, допринесли с работата си за подобряване на сигурността на информацията. Мария Габриел е една от тези водещи личности, на които Европа ще разчита през следващите години в областта на киберсигурността. Да й е честито признанието!

error: Свържете се с автора за разрешение!!