“ПРИЗРАЦИТЕ”, КОИТО ИСКАТ ДА ЗАВЛАДЕЯТ СОФИЯ

Време за четене: 3 минути

В събота гражданско движение „ДНЕС“ излезе с декларация в подкрепа на ММ: “Мая Манолова не принадлежи на нито една партия! Тя е гражданският кандидат”. Кое е гражданско движение “Днес” и къде бяха досега? Защо след като заявяват, че „в началото на септември доброволци от „ДНЕС“ заедно с граждани на София и други неправителствени организации издигнаха Мая Манолова за независим граждански кандидат”, не се легитимираха като такива? Сега научаваме, че те я били издигнали на 2 септември т.г., а ММ предпочете да се легитимира като издигната от Инициативен комитет в обявения от нея състав. Обявяват, че щели да я пазят от всички партии, защото тя била “кандидатура на гражданите”.
Аз пък ще ви кажа, че моето предположение се сбъдна, защото “призраците” – един по един изскачат от задкулисието. Но да видим кои са ГД “Днес”? Председател е Анжелика Цокова. Имат структури във всички областни и по-големи градове. В една медийна публикация авторката ги определя като “спящи клетки” на Шоумена, които в един момент ще бъдат “събудени” и ще се ползват за агитация. Справки в сайта на “Шоуто на Слави” и в регистър Булстат по партидата на движение “Днес” показват, че някои от членовете на ръководството на движението са пълномощници на ИК на “Шоуто на Слави” за референдума. Медийни източници сочат още, че движението има неясно финансиране – от частни дарения и от чужбина. Седалището на движението се намира в хотел “Рила”. Пак оттам научавам, че към края на 2018-та година има данни за постъпили финансови отчети.
Вие запитвате ли се какво прави в момента Слави Трифонов? Мълчи, но едва ли бездейства. ГД “Днес” бе обявено навремето от самия него за “основен партньор”, който му организира събирането на подписката за референдума и други “инициативи”. “Системата ни убива” на майкиТЕ, например. Връзките между “Днес” и Шоумена са много тесни и със стара дата. През 2018 година имаше една друга подписка- “За промяна на България”, която по съдържание е част от проповядваните от Трифонов идеи за “гражданско управление”, което бе отразено и в декларацията за създаването на негова партия.
Истината излезе наяве. Кандидатът за кмета на София ММ носи всички тежести на задкулисна кандидатура, скрита измамно под определението “граждански и независима”. Тази кандидатура, която претендира да спечели изборите и да управлява българската столица, е опасно обременена от неяснотите, свързани с политическата отговорност. Кой ще носи политическата отговорност за управлението на София в случай, че тя спечели изборите? Демокрацията функционира по определени правила и тя не предвижда ХАОСА, към който някой се готви да тласне управлението на София.
Искам да завърша с два въпроса, приканвйки ви към размишления в правилната и логична посока. Въпросите ми са: “Кои са “призраците” от задкулисието, които искат да завладеят София? Кой стои зад измамната кандидатура на ММ?”

error: Свържете се с автора за разрешение!!