КАРТИНИ ОТ ДНЕШНА БЪЛГАРИЯ ПРЕДИ ИЗБОРИ

промяната
Време за четене: 5 минути

Трафиканти превозват спокойно нелегални мигранти в втобуси, микробуси и тирове с тайници. Мигранти се разхождат в колони по българските магистрали. Пореден инцидент с 15 мигранти, натъпкани в кола, гонка с полицията, катастрофа, един загинал и много ранени… Нормално е! Преди време министърът на вътрешните работи каза, че „опазването на границата не е мой личен приоритет”. И за капак – вчера в Казанлък се биха две банди, въоръжени ….с брадви и пръти. По ТВ вървят репортажи от мястото на събитието – виждат се натръшкани на земята хора. Все едно, че гледаме турския сериал „Ямата” или кавър на уличен ганстерски бой в някое американско гето.

Тези дни Прокуратурата оповести само част от доказателствен материал за връзки на политически субекти и обществено известни лица с мафията и с издирвани олигарси от задкулисието. На извънреден брифинг от Прокуратурата обявиха връзки на министри и на обществено лица с известни представители на ъндърграунда и с бегълци от правосъдието. Разкрита е организирана престъпна група за заплашване и рекетиране на магистрати по списък, както и на Главния прокурор. Публично са оповестени звукозаписи, от които става известно за плащане на определена сума пари за отстраняването на главният прокурор Гешев. .Събрани били 400 бона за отстраняване на полицейски служители, които са неудобни на бандитите. А как ви звучи в европейска България:“Важно е да намерим хора, които да пищят срещу Гешев”.

Прокуратурата твърди, че има заговор и негови автори са олигарси, известен криминален бос от Прехода, водещи политически партии и журналисти. В интервю в събота Главният прокурор даде да се разбере, че е възможно разследването да доведе и до още скандални разкрития за готвения заговор, свързващ действащи политици с представители на организираната престъпност. По думите му част от информацията, иззета при извършените претърсвания, все още е засекретена.

Заради политическата си немощ да управляват държавата и да печелят доверие, политици от ПП/ДБ превръщат прокуратурата и отстраняването на Главния прокурор в тяхна фикс идея. Става въпрос за политически мераци съдебната власт да бъде превзета докрай и употребявана като бухалка за саморазправа и справяне с политическия опонент. Съществува опасност да рухне една от малкото стабилни власти – съдебната. Тя е част от държавността, а нея я няма, когато Конституцията и законите не са приоритет. Точно това видяхме през тези две години – заемащите най-висши длъжности в държавата, т.е. премиер и президент, да не зачитат основния закон на държавата .

A знаете ли как биха реагирали в Италия или в Германия, ако техните граждани чуят това, което ние чухме в четвъртък по време на пресконференцията на Прокуратурата – за „срастването, симбиозата на криминални авторитети, които навремето наричахме мутри, осъдени лица, лица, осъдени от Интерпол, лица, които наричат себе си „журналисти“, „публични личности“ и „публични организации“, за които не бих използвал думите „партии“. В тези държави най-вероятно би избухнало нещо с размерите на „Уотъргейт“. (Иван Гешев, главен прокурор на РБ )

Но на какво ли не бяхме свидетели през тези две години! И на насилие от улицата и на насилствено нахлуване в административни сгради, вкл. и в сградата на Парламента. Разнасяха се черни чували и ковчези. Oкачваха се бесилки. Обругаваха се представителни сгради на държавни институции. Тогава “Обединителят на нацията“ за пореден път си позволи да наруши Конституцията и с вдигнат Юмрук да поиска оставката на законно избрано правителство, да посегне на независимостта на съдебната власт, призовавайки за груб натиск върху прокуратурата на Република България и Главния прокурор. Определено говорим за организирани целенасочени действия за дестабилизиране на държавата и открита атака срещу демокрацията и правовата държава.

Към всичко това добавете и зловредното руско влияние. Пак от прокуратурата тези дни научаваме как Кремъл използва връзките между организираната престъпност, олигарсите – някои, забягнали в чужбина, обществени и политически лица и организации. А в момента по телевизиите върви нецензурирана регламентирана предизборна проруска пропаганда срещу ЕС и НАТО от представители на никому неизвестни маргинални партийки. Впрочем от две години нас ни управляват проруски ляволиберални правителства – на „Промяната” и служебните на Румен Радев.

Предизборно време e…От нароилите се като хлебарки билбордове ви гледат ухилени онези, които ви оставиха в наследство високата инфлация, шуробаджинащината, корупционните схеми, високите цени на газа, посредниците, дълговата спирала, празните обещания за напиращи инвеститори, онези „мостове и тунели”, Джемкорп, неусвоен План за възстановяване и стагнирани европейски програми, непрозрачно разходване на едни девет милиарда, незаконни арести, посегателство върху независимостта на съдебната власт, връзки на мафията и олигархията с представители на управляващите и с известни публични лица, обществени организации и журналисти, мръсни поръчки на премиера и на правителството…….. След пресконференцията на прокуратурата в четвъртък много от българските граждани вече се питат кой е управлявал българската държава през тези две години – Цецо, Черепа, Къро, Парфюма, бай Петко, Бобока, Копринката, Калин, Малин, “бях точен с парите”….Завладяна държава. Завладени медии. “Дим, дим! Под който ние българите така сладко спим. Мислиш, мислиш, пък се попротегнеш като философ, прозевнеш се като дипломатин, почешеш се в тила като политик и ако ти позволи жената или ревматизмът да заспиш, то спиш като Крали Марка”. („Политическа зима”, Хр. Ботев)

error: Свържете се с автора за разрешение!!