ABB ОТВАРЯ ПЕТИЯ СИ ЗАВОД В БЪЛГАРИЯ

ABB отваря петия си завод
Време за четене: 2 минути

Макроикономическите показатели, стабилните танденции в социално-икономическото развитие на България, както и последните оптимистични прогнози на Moody’s Investors Service и на Fitch Ratings, продължават да се водещ фактор във вземането на решение за инвестиране в страната ни. Благоприятните переспективи за икономически растеж, подобряващите се фискални показатели, както и провежданата последователна и благоприятна политика на правителството са само част от предпоставките, които продължават да привличат чужди инвеститори.
От публикация на Economic.bg, индустриалният гигант ABB открива на 17 септември най-новия си завод в България. Съоръжението е втората инвестиция на компанията в Петрич и петата производствена база в страната, съобщава Automotive Cluster Bulgaria. Заводът ще бъде разположен на 7400 кв.м. площ. В него ще се произвеждат продукти с ниско напрежение, които ще се доставят за заводите на компанията в Германия и Швейцария. Инвестицията е на стойност около 7 млн. лв, а разкритите работни места до окончтелното му включване на пълни обороти ще е за 420 души. Производственото хале ще е с площ от 3 500 кв. м., административна част с площ 1 500 кв. м., както и 2 400 кв.м. зони за логистика и експедиция за дистрибуция на произведените артикули. В него ще се извършват дейности като заваряване, предварително сглобяване, окончателно сглобяване и изпитвания, разделени на ръчни и полуавтоматизирани операции. АBB разполага и с два завода в Раковски, както и производствено звено в Севлиево. В София ABB разполага с развоен център за стъпателни регулатори за трансформатори.
И тази новина потвърждава, че правителството и ГЕРБ гледат на автомобилостроенето като един от приоритетните високотехнологични сектори за привличане на чуждестранни инвестиции в България.

error: Свържете се с автора за разрешение!!